Hinna Hills Mikrobryggeri

Hinna Hills Mikrobryggeri

søndag 12. april 2015

Smak selv - kurs i ølbrygging

I går var Hinna Hills Mikrobryggeri på kurs i ølbrygging, i regi av SmakSelv.no


Jeg har lyst til snart å gå videre fra ekstrakt-sett til tradisjonell brygging med korn, og kom over dette kurset, som ikke krevde noen forkunnskaper. 


Vi gikk gjennom metoden "Brew-in-a-bag" (BIAB), som er en enkel og rimelig måte å komme i gang på. 

På kurset lærte vi om råvarekunnskap (malt, humle og vann), brygging (malting, mesking, koking og nedkjøling), ulike gjærtyper og temperaturer, renhold (varm- og kaldside av bryggingen) og behandling av det ferdige ølet.


Bagen tres først på gryten, og det malte kornet helles oppi oppvarmet vann. 



Rør godt om, for å unngå tørre lommer. 


Væsken ble så presset forsiktig ut av bagen.





Så var det tid for koking. 


Etter oppkok er det tid for å gjøre klar for kjøling. 


Når brygget hadde rett temperatur, ble det tappet over på gjæringsdunk. 




Vi slapp heldigvis å sitte å vente i 14 dager, til brygget er ferdig ...

Det var et veldig bra kurs. Prisen på kurset er 990,- og det varte i ca 4 timer. Vel anvendt både tid og penger. Nå mangler jeg bare kjølespiral, så kan jeg sette igang med skikkelig brygging. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar